Effect of Salicylic Acid and Potassium Sulfate on Yield and Fruit Quality of Frigo Strawberry Plantations | ||
| Journal of Sustainable Agricultural and Environmental Sciences | ||
| Volume 1, Issue 1, October 2022, Pages 1-14 PDF (397.4 K) | ||
| Document Type: Original research paper | ||
| Authors | ||
| M. E. M. Ahmed* 1; Amany, A. Abd El-Latif2; I. A Al-Ballat1; S. E Salah2 | ||
| 1Horticulture Department, Faculty of Agriculture, Tanta University, Tanta, Egypt | ||
| 2Potato and Vegtatively Propagated Crops Department, Horticulture Research Institute, Agricultural Research Center, Giza, Egypt | ||
| Abstract | ||
| محاولة ميدانيتان بمزرعة خاصة بقرية شوني بطنطا بمحافظة الغربية بمصر خلال الموسمين المتتاليين 2019/2020 و 2020/2021 لدراسة رش حمض تأثير الساليسيليك (SA) على أربعة مستويات. بمعنى ، 0 ، 5 ، 10 و 15 ملي مولار / لتر وكبريتات البوتاسيوم (K 2 So 4 ) على مستويين 0 و 5 جم / لتر. الصنف المستخدم مونتيري. الهدف من دراسة المعادلة سجلت النتائج المتحصل عليها أن رش حامض الساليسيليك ب 5 ملي مولتر / لتر أو 5 جم / لتر كبريتات البوتاسيوم إلى أعلى زيادة معنوية في النمو والحاصل والجودة والمكونات الكيميائية في كلا الموسمين. بشكل قاطع ، رش SA الحب 5 ملي مول / لتر 5 جم / لتر (ك 2 So 4 ) كان له أفضل النتائج في معظم الصفات المدروسة. | ||
| Keywords | ||
| Frigo strawberry; SA; K2So4; Growth; Flowering; Yield; Fruit quality; Chemical composition | ||
|
Statistics Article View: 170 PDF Download: 129 |
||