Effect of Salicylic Acid and Potassium Sulfate on Yield and Fruit Quality of Frigo Strawberry Plantations | ||||
Journal of Sustainable Agricultural and Environmental Sciences | ||||
Volume 1, Issue 1, October 2022, Page 1-14 PDF (397.4 K) | ||||
Document Type: Original research paper | ||||
View on SCiNiTO | ||||
Authors | ||||
M. E. M. Ahmed 1; Amany, A. Abd El-Latif2; I. A Al-Ballat1; S. E Salah2 | ||||
1Horticulture Department, Faculty of Agriculture, Tanta University, Tanta, Egypt | ||||
2Potato and Vegtatively Propagated Crops Department, Horticulture Research Institute, Agricultural Research Center, Giza, Egypt | ||||
Abstract | ||||
محاولة ميدانيتان بمزرعة خاصة بقرية شوني بطنطا بمحافظة الغربية بمصر خلال الموسمين المتتاليين 2019/2020 و 2020/2021 لدراسة رش حمض تأثير الساليسيليك (SA) على أربعة مستويات. بمعنى ، 0 ، 5 ، 10 و 15 ملي مولار / لتر وكبريتات البوتاسيوم (K 2 So 4 ) على مستويين 0 و 5 جم / لتر. الصنف المستخدم مونتيري. الهدف من دراسة المعادلة سجلت النتائج المتحصل عليها أن رش حامض الساليسيليك ب 5 ملي مولتر / لتر أو 5 جم / لتر كبريتات البوتاسيوم إلى أعلى زيادة معنوية في النمو والحاصل والجودة والمكونات الكيميائية في كلا الموسمين. بشكل قاطع ، رش SA الحب 5 ملي مول / لتر 5 جم / لتر (ك 2 So 4 ) كان له أفضل النتائج في معظم الصفات المدروسة. | ||||
Keywords | ||||
Frigo strawberry; SA; K2So4; Growth; Flowering; Yield; Fruit quality; Chemical composition | ||||
Statistics Article View: 84 PDF Download: 90 |
||||