Impact of Dipping Cherry Tomato Fruits in Different Concentrations of 1-Methylcyclopropane in Relation to Storability | ||||
Journal of Sustainable Agricultural and Environmental Sciences | ||||
Volume 1, Issue 1, October 2022, Page 119-135 PDF (445.08 K) | ||||
Document Type: Original research paper | ||||
View on SCiNiTO | ||||
Authors | ||||
M. E. M. Ahmed 1; M.M. Attia2; A.A. Al-Araby3; M.A.F. El-Naggar3; Rehab, M. Mahdy3 | ||||
1Horticulture Department, Faculty of Agriculture, Tanta University, Tanta, Egypt | ||||
2Department of Vegetable Crops Handling Research, Horticulture Research Institute, Agricultural Research Center, Giza, Egypt. | ||||
3Horticulture Department, Faculty of Agriculture, Tanta University, Tanta, Egypt. | ||||
Abstract | ||||
تم إجراء البحث في معهد بحوث البستنة ، مركز البحوث الزراعية ، الجيزة ، مصر ، بين 2020 و 2021. حصاد ثمار الطماطم ( Lycopersicon esculentum L.) في مرحلة الكسارة من حقل محلي في سخا ، كفر الشيخ ، محافظة ، لدراسة تأثير 1- methylcyclopropane (1-MCP) على مرحلة نضج ثمار الطماطم ( Solanum lycopersicon L.) والحفاظ على الجودة. تم نقع ثمار الفاكهة في مائي 1-MCP عند 50 و 100 و 150 ميكروجرام لتر -1 لمدة 10 دقائق ، ثم تم تجفيفها وتخزينها على الفور عند 12 درجة مئوية. عنصر التحكم ، الذي كان تركيزه عالٍ | ||||
Keywords | ||||
Cherry tomato; 1-MCP; Quality; Storability | ||||
Statistics Article View: 70 PDF Download: 111 |
||||