EKB Journal Management System
Keywords = النشاط المضاد للأکسدة
Number of Articles: 13

1

Chicory Leave Powder as A Functional Ingredient: Chemical Composition, Bioactive Compounds and Antioxidant Activity

Volume 42, Issue 4, October 2021, Page 935-940
Hamid Morsi Ziena; Soad T. Kheir; Basma Rabea Ghazey

2

Functional and Health Properties of Yogurt Supplemented with Green Tea or Green Coffee Extracts and its Effect on Reducing Obesity Complications in Rats

Volume 42, Issue 2, April 2021, Page 559-571
Hanan Saeid Shalaby; Yousif Abd Elaziz Elhassaneen

3

Preparation and characterization of silver nanoparticles and their use for improving the quality of apricot fruits

Volume 45, Issue 1, June 2020, Page 38-55
M. S. Shahat; M. I. Ibrahim; A. S. Osheba; I. M. Taha

4

Bioactive Compounds and Physicochemical Properties of Fruit – Orange Juice Mixes with Rosemary Extract

Volume 41, APRIL-JUNE, June 2020, Page 141-153
Ahmed. S. Waley; Omayma. E. Shaltout; Ayman. M. Abu – EL Yazeed; Azza. A. AL-bakry; Ahmed. M. Zeitoun

5

Determination of the maturity stage and the most suitable age for harvesting of sweet fennel (Foeniculum vulgare var. dulce, Mill)

Volume 44, Issue 2, December 2019, Page 1-11
I A Haggag; S A Shanan; A S A Abo El-Hamd; R E El-Bassiouny

6

Effect of Home-Processing on The Antioxidant Properties of Apricot Products

Volume 40, OCTOBER- DECEMBER, December 2019, Page 629-639
Asteer Abd- Elnoor

7

The Influence of Adding Turnip Roots (Brassica rapa var. rapa L.) Powder on The Antioxidant Activity and Acrylamide Content in some Fried Foods

Volume 40, OCTOBER- DECEMBER, December 2019, Page 717-730
Marwa, Z. Mahfouz; Asteer V. Abd-Elnoor; Ragwa I. Abd El-Razek

8

دراسة مقارنة على ثلاثة من الزيوت النباتية الشائعة الإستهلاک فى الأسواق المحلية المصرية

Volume 27, Issue 1, January 2017, Page 139-150
يوسف الحسانين; سامية جورج; ريعان سيد; سماح محمود

9

Composite Flours from Wheat-Legumes Flour. 1. Chemical Composition, Functional Properties and Antioxidant Activity

Volume 47, 6-2, December 2016, Page 430-442

10

إضافة المستخلصات النباتية الى کرات اللحم البقرى لمعالجة التغيرات فى ميکانيکيات دفاع الشقوق الحرة فى مرض السکرى المستحث بالألوکسان فى الفئران

Volume 26, Issue 3, July 2016, Page 1-35
ناهد شحاتة; ايمان شحاتة

11

خفض ارتفاع الکوليستيرول فى دم الفئران التى تم تغذيتها على المقرمشات المخلوطة ببعض الأعشاب کمواد تلوين طبيعية

Volume 26, Issue 3, July 2016, Page 245-267
هناء المهيري; شيماء غزي

12

إضافة المستخلصات النباتية الى کرات اللحم البقرى لمعالجة إرتفاع سکر الدم ومضاعفاته فى الفئران المصابة بالسکرى المستحث بالألوکسان

Volume 26, Issue 3, July 2016, Page 67-96
أهداب المعداوى

13

التأثير الخافض لدهون الدم لليوغورت المقلب المحتوى على مستخلص قشور البطاطس في الفئران

Volume 26, Issue 1, January 2016, Page 225-245
حنان شلبي