EKB Journal Management System

1.

Effect of Feeding Iron Deficiency Anemia Rats on Red Beetroots Juices تاثير تغذية الفئران المصابة بانيميا نقص الحديد على عصير الشمندر

Pages 243-247
الشحات جمعة الدرينى; مها عبدالله محمود; جمال سعد الحديدى

2.

Hepatoprotective Impact of Cinnamon Aqueous Extract تأثير المستخلص المائى للقرفة على حماية الکبد

Pages 249-255
سعاد أحمد على; سعيد محمود عبد الحمید بکر

3.

Extraction and Utilization of Tomato Peels Lycopene as Antioxidant and Natural Colorants in Beef Burger استخلاص واستخدام ليکوبين قشور الطماطم کمضاد للأکسدة وکملون طبيعي في البيف برجر

Pages 257-264
سومية محمد ابراهیم درويش; حسن إسماعیل عبدالحکيم; مخلص أحمد محمد عبدالرحمن; حمادة مجلى

4.

Effect of Refractance-Window Drying Method on Quality Characteristics of Balady Menthol تأثير طريقة التجفيف بالنافذة الإنعکاسية على خصائص الجودة للنعناع البلدي

Pages 265-269
حنفى عبد العزیز هاشم; سمير أحمد طايل; عمر شحات يونس; أسماء عثمان عبد المجید الجناينى

5.

Preparing of Probiotic Tahini as A Novel Functional Food and Investigate its Effect along with Fish Oil against Alzheimer’s Disease in Rats إعداد طحينة متخمرة بالبکتيريا الحيوية کغذاء وظيفي جديد و دراسة تأثيرها على مرض الزهايمر مع المعاملة بزيت السمک في الفئران

Pages 271-279
فاطمة محمد الزمزمي

6.

Utilization of Husk Tomato Fruit Seeds Powder in some Foodstuff استخدام مسحوق بذور ثمار الحرنکش في بعض المواد الغذائية

Pages 281-288
أيمن محمد أبواليزيد; السيد محمد ابو طور; اسماعيل برعي

7.

Vegetative Characteristics and Nutritional Components of A New Line (Dwarf) As Compared with Three Commercial Genotypes of Faba Bean الخصائص الخضرية والمکونات الغذائية لسلالة الفول الجديدة (دوارف) بالمقارنة مع ثلاثة تراکيب وراثية تجارية من الفول البلدى.

Pages 289-296
منال عبد الحمید محمود حسن; أشرف جلال هريدى