EKB Journal Management System
Keywords = sensory characteristics
Number of Articles: 17

1

تطوير الخصائص الوظيفية والريولوجية لمنتجات المخابز من دقيق الذرة والعدس والحمص

Volume 9, Issue 48, September and October 2023, Page 163-195
ريهام جاد الرب عبد الصبور; رجاء أحمد صديق; خديجة محمد سيد

2

Isolation and Characterization of Exopolysaccharide-Producing Lactobacillus Paracasei Strain and It’s Impact on Yoghurt Properties

Volume 28, Issue 1, March 2023, Page 237-249
Mohamed A. E. Gomaa; Eman Mohamed Ahmed Mohamed Abdo; Rania A. E. Hamed; Ahmed A. Hussein; Mohamed A. Khattab

3

SENSORY, PHYSICO-CHEMICAL, AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF LUPIN-BASED CHOCOLATE DESSERT FORMULATIONS PREPARED FROM EGYPTIAN-SWEET WHITE LUPIN SEEDS

Volume 49, Issue 5, September and October 2022, Page 637-652
Narges H. Abdo; Sabah M.M. Mounir; Madiha T. El-Shewey; M.M. Omar

4

Replacing effect of Jerusalem artichoke flour (Helianthus tuberosus L.) instead of margarine on shortened biscuit characteristics

Volume 35, Issue 2, May 2021, Page 259-273
Mostafa Mostafa; Alaa Fakharany; Mohamed Abbas

5

تأثير الدقيق المرکب على الصفات الحسية لبعض المخبوزات اليمنية

Volume 24.1, Issue 1, March 2021, Page 103-117
خالد ناصر حميد

6

The Use of Quinoa and Chia to Improve the Functional Properties and Enhance the Health Benefits of Soft-Serve Ice Milk and Ice Cream

Volume 7, Issue 1, December 2020, Page 31-44
Salah Ahmad Khalifa

7

Utilization of Yellow Corn in Preparing High Nutritional Value Gluten-Free Noodles

Volume 7, Issue 1, October 2020, Page 55-65
Saad A. Mahgoub and Ghada A. Alfauomy

8

Evaluation of some Sweet Corn Hybrids for Agronomic Traits and Technological Parameters under different Planting Dates

Volume 6, Issue 1, November 2019, Page 49-63
Ibrahim, A. I. A. Ghada, A. Alfauomy

9

Getting the Dried Whey Protein Concentrate and Its Effect on Pan Bread Evaluation

Volume 57, Issue 2, 2019, Page 383-394
Hanaa H. El-Azab

10

تحسين الخصائص الريولوجية ومحتوى المرکبات النشطة حيويا والنشاط المضاد للأکسدة لعجين البسکويت بإضافة مسحوق قشور التين الشوکى

Volume 4, العدد 17 (الاقتصاد المنزلی), July 2018, Page 29-49
يوسف عبد العزيز الحسانين

11

Utilization of Ras Cheese Sweet Whey, Acidic Cheese Whey and Permeate to Improve of Baladi Bread Properties

Volume 8, Issue 11, November 2017, Page 449-453
A. M. Gaber; A. S. Abd- El Satar; I. M. I. Abdeen

12

THE EFFECT OF CARDAMOM AND CORIANDER OILS ON THE MICROBIOLOGICAL LOAD AND QUALITY OF MEAT SAUSAGE

Volume 36, Issue 2, December 2016, Page 65-83
Ebeid, H. M.; El-Tayeb, T. S.; Arafat, Sh. M.; Gad, G. H.

13

تأثير استبدال دقيق بذور وجل التشيا (Salvia hispanica L.) لدقيق القمح والبيض على جودة الکوکيز والکعک

Volume 26, Issue 4, October 2016, Page 1-26
منى مصطفى

14

تأثير استبدال دقيق بذور وجل التشيا (Salvia hispanica L.) لدقيق القمح والبيض على جودة الکوکيز والکعک

Volume 26, Issue 3, July 2016, Page 1-29
منى مصطفى

15

خفض ارتفاع الکوليستيرول فى دم الفئران التى تم تغذيتها على المقرمشات المخلوطة ببعض الأعشاب کمواد تلوين طبيعية

Volume 26, Issue 3, July 2016, Page 245-267
هناء المهيري; شيماء غزي

16

Determination Physiochemical Characteristics, Vitamins, Phenolic Compounds and Total Lipid Fractions in Mint Oil (Mentha Spicata) and Basil Oil (Ocimum Basilicum)

Volume 29, Issue 29, 2013, Page 1-14
M. Kamal E Youssef; Moshera M. El-Manfaloty; Hend M Ali

17

Effect of Some Natural and Synthetic Antioxidants on Ground Beef Meat During Cold Storage

Volume 6, Issue 1, June 2009, Page 1-16