EKB Journal Management System
Keywords = Functional food
Number of Articles: 21

1

Chemical and Nutritional Evaluation of Fortified Biscuit with Yellow Corn Flour as a Functional Food

Volume 29, Issue 1, December 2023, Page 2-20
ياسمين سلامة; لمياء لطفي; إيمان يوسف; مرفت ابراهيم ابراهيم الدميري

2

Effect of adding chia and garden cress seeds on some baked products

Volume 2023, Issue 8, December 2023, Page 1-21
Naglaa M Shanshan; Ola T Sahloul; Nora Abo-El nour

3

التأثير الريولوجي والحسي لخليط دقيق بذور الكتان والحمص على منتجات بدقيق القمح

Volume 9, Issue 48, September and October 2023, Page 131-161
زينب شلابى شعراوى الروبى; محمود فرحان حسين; فوزية محمد الغزالى; ريهام جادالرب عبد الصبور; رجاء احمد صديق

4

The impact of Bee pollen addition on the quality characteristics of probiotic UF-soft cheese

Volume 51, Issue 1, 2023, Page 33-45
Khaled AbdelHakam Abbas; Fathia Ashour Othman; Mahmoud Abdelhaleem Deghedie; Hani Shaaban Abd Elmontaleb

5

Red Grape Skins Red uce Hyperuricemia Induced by High Fructose Intake in Rats قشر العنب الأحمر يقلل ارتفاع حمض يوريك الدم في الفئران المصابة بواسطة المأخوذ العالي من الفركتوز

Volume 17, Issue 17, June 2023, Page 698-733
Naglaa ALi El- Sheikh; Shaimaa Mostafa Elmesilhy

6

Study of the Antioxidant Effect of its Coconut Oil as Functional Food on Some Microbes and Anti-cancer Activity دراسة علي التاثير المضاد للاكسدة لزيت جوز الهند كغذاء وظيفي على بعض الميكروبات ونشاطة المضاد للسرطان

Volume 10, Issue 33, January 2023, Page 29-44
الاء حمدي مصطفي حلوة; علي بدوي محروس رصاص; عزة زهير السيد قورة; أبو بكر سالم عبد الفتاح على

7

تأثير مستويات مختلفة من الشاي الأخضر على سمية الكبد والكلى المستحثة بالملاثيون في الفئران

Volume 33, Issue 01, January 2023, Page 35-45
محمد عبد الباقي; محمد حامد; ريم الصوالي

8

Using Probiotic Bacteria for Soymilk Fermentation

Volume 29, Issue 2, August 2021, Page 573-594
Abdallah Gad; Mona Orabi; Dina Abdelghani; Khadiga Aboutaleb; Shimaa amin

9

physicochemical and biological evaluation of beef burger partially substituted with powdered quinoa seed instead of animal fat

Volume 2, Issue 1, June 2021, Page 68-93
Haiam O. ELKatry; Hayam A. Elsawy

10

Diospyros lotus L. fruit: A potential antidiabetic functional food targeting intestinal starch hydrolysis

Volume 64, Issue 5, May 2021, Page 2445-2451
Trevor Craig Koekemoer; Bresler Swanepoel; Khaled Rashed; Maryna van de Venter

11

تأثير مسحوق الاسبرولينا على الفئران المصابة بالانيميا دراسات بيولوجية وکيموحيوية وتکنولوجية

Volume 7, العدد 34, May 2021, Page 1075-1097
بسمة خطيب

12

Prevention and Treatment of Cancer with Alternative Anticancer Approach: Current Scenario

Volume 63, Issue 9, September 2020, Page 3229-3245
Archita Roy; Sudip Kumar Mandal; Mohmmed A Ramadan

13

Antioxidative and Antidiabetic Effect of Goldenberries juice and pomace on Experimental Rats Induced with streptozotocin In Vitro.

Volume 11, Issue 9, September 2020, Page 277-283
A. G. Darwish; H. I. Mahmoud; Inas H. Refaat

14

PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS USING DATE FIBERS

Volume 4, Issue 1, January and February 2019, Page 37-38
A. A. El-Bedawey; A. H. M. Khalil; Azza A. B.Y Hamza

15

تأثير اضافة مسحوق بذور الکينوا للخبز علي المقاييس الحيوية والغذائية والهستولوجية للفئران في مرحلة الفطام

Volume 26, Issue 4, October 2016, Page 117-140
رشا عرفة; غادة الصعيدى

16

ENRICHING BALADY BREAD USING RED ALGAE (Pterocladia capillacea)

Volume 66, Issue 3, July 2015, Page 234-244
N. S. Yousef; R. H. Salem; E. M. E. Abo Zaid; M. H. Abd El-kader

17

Manufacturing of White Cheese-Like Product Using Flaxseed Oil and Skim Milk

Volume 11, Issue 1, June 2014, Page 61-69

18

تأثير الأغذية الوظيفية على معالجة إضطرابات الکبد : دراسة مرجعية

Volume 24, Issue 2, April 2014, Page 71-91
يوسف الحسانين; مروة کمال

19

EFFECT OF CERTAIN DIETARY FIBERS ON THE PROPERTIES OF FUNCTIONAL YOGHURT.

Volume 4, Issue 11, November 2013, Page 611-619
El –Tahra M. A. Ammar; M. M. Abo-Srea; Esraa M. M. El- Raghy

20

Jerusalem Artichoke Paste as a Fat Replacer in the Manufacture of Low-Fat Yoghurt

Volume 6, Issue 1, June 2009, Page 73-84

21

PROBIOTICS AS FUNCTIONAL FOOD IN DAIRY PRODUCTS

Volume 59, Issue 2, April 2008, Page 162-171
R. Al-Tahiri; J. Haddadin