EKB Journal Management System
Keywords = bread
Number of Articles: 40

1

أدوات صناعــة الخـــبز في مصر القديمة

Articles in Press, Accepted Manuscript , Available Online from 28 January 2024
رانية السيد إبراهيم

2

Evaluation of Productivity, Physico-Chemical and Technological Characteristics of Some New Egyptian Wheat Varieties

Volume 2, Issue 3, December 2023, Page 158-177
Seham Gebreil; Mohamed Mohamed

3

Benefiting from the essential oil extracted from the leaves of the camphor tree (Cinnamomum camphora L.) as a food preservative.

Volume 4, Issue 2, December 2023, Page 1-14
Ghada H.H. Ismaiel

4

Effect of Solid-State Fermentation on the Nutritional Value of Chickpea Flour and Physicochemical, Antioxidant Activity and Sensory Evaluation of Pan Bread

Volume 44, Issue 2, June 2023, Page 135-145
Mohamed G. E. Gadallah; Ali A. Aljebreen

5

تقييم النشاط المضاد للتقرح والمضاد للأكسدة للشيتوزان فى الفئران المصابة بالقرحة الناجمة عن الإيثانول

Volume 33, Issue 01, January 2023, Page 129-143
نجلاء الشيخ; مي بكر

6

تقييم الخصائص الحسية والکيميائية والفيزيائية للخبز المحضر من دقيق الفاصوليا البيضاء والشوفان وتأثيرة على الفئران المصابة بالسمنة

Volume 8, Issue 42, September 2022, Page 1211-1239
منال محمد السيد محمد شحاتة

7

The religious and societal importance of bread ovens inside the temples of the new kingdom

Volume 2, Issue 2, July 2022, Page 190-202
Hany Hamdy Mohamed Aish; Magdi Fekri; Prof. Dr. Hebatallah Sobhy Ibrahim; Maher Hammam Mohamed

8

Effect of Alhagi Maurorum Powder (Camel Thorn) on Some Chemical and Sensory Properties of Toast Bread

Volume 8, Issue 2, April 2022, Page 810-830
Awad -Allah; U. E. Mostafa; I.M, Abd El-Razik; W. K. Abou El Ahmed

9

الخصائص الغذائية والحسية للخبز المسطح المحضر من بذور الحلبة ونخالة الأرز وتأثيرة على الفئران المصابة بارتفاع نسبة الکوليسترول في الدم

Volume 8, Issue 39, March 2022, Page 351-380
منال محمد السيد محمد شحاتة; حنان السيد

10

دراسات تکنولوجية وکيميائية على الخبز المدعم بمسحوق بعض الخضروات

Volume 32, Issue 1, January 2022, Page 76-93
ناهد محمد; إسراء عواد; أسماء عبدالله; اکمل جاب الله

11

Chemical Composition and Mineral Contents of Gluten Free Flat Bread Fortified with Lentil and Lupin Flour

Volume 46, Issue 2, December 2021, Page 219-230
H. E. Ahmed; H. Y. Yousef; Z. A. Nofa; Z. H. Saad

12

The Offering Table of Ḫwyʽз from the Twelfth Dynasty (RC-2990)

Volume 38, Issue 1, 2021, Page 149-164
إيهاب جميل

13

تأثير نسب مختلفة من مسحوق جذور الاشوجندا علي الفئران المصابة بالسکري

Volume 7, Issue 35, July 2021, Page 1239-1272
رشا عرفه

14

RHEOLOGICAL, CHEMICAL AND FUNCTIONAL IMPACTS OF ALCOHOL INSOLUBLE RESIDUE FROM POTATO PROCESSING BY-PRODUCT ENRICHED BREAD USING RESPONSE SURFACE METHODOLOGY

Volume 48, Issue 4, July and August 2021, Page 1055-1067
Ali Iskander; K. M. Elsahy; M. Namir

15

Utilization of Coffee Husks to Prepare Functional Products

Volume 8, Issue 1, 2021, Page 19-28
Mohamed F. Serag El-Din and Hayam A. Elsawy

16

تأثير الدقيق المرکب على الصفات الحسية لبعض المخبوزات اليمنية

Volume 24.1, Issue 1, March 2021, Page 103-117
خالد ناصر حميد

17

Shelf life and Nutritional Properties of Bread Fortified with Dried Carrot Powder

Volume 36, Issue 2, 2020, Page 129-148
Nareman S. Eshak

18

Wheat-Legumes Composite Flours. 2. Nutritional Value of Bread

Volume 51, Issue 1, March 2020, Page 66-78
A. .S Abdel - Gawad,; Mohamed R. A. Rashwan; M.A. H . Hefny

19

Utilization of cauliflower (Brassica oleracea L. ssp. botrytis) stem flour in improving Balady bread quality

Volume 44, Issue 1, June 2019, Page 112-118
A. E. Hegazy; M. S. Ammar

20

Crop Performance and Fruit Physicochemical Properties and Nutri-tional Components of Pumpkin (Cucurbita moschata) Cultivated at Different Density

Volume 50, Issue 1, March 2019, Page 125-148
A. G. Haridy; Manal A.M. Hassan

21

دراسة الجودة التخزينية للخبز المدعم بمستويات مختلفة من مسحوق اليانسون

Volume 29, Issue 1, January 2019, Page 107-128
ثناء جودة

22

Stela No.370 in the Antiquities' Storeroom of Arab El-Hisn at El-Matariya

Volume 30, Issue 116, January 2019, Page 2085-2117
Gihan Roshdy Mohamed

23

نشر قرص دائري محفوظ بالمتحف المصري

Volume 20, Issue 1, January 2019, Page 358-372
نجوى عبد النبي عبد الرحمن

24

EFFECT OF FOLIAR APPLICATION OF SOME NUTRIENTS ON MAIZE EARS ROT DISEASE, SYNTHASE OF ANTI-DEFENSE COMPOUNDS, QUALITY OF MAIZE GRAINS AND BREAD

Volume 45, Issue 6, November 2018, Page 2389-2408
Gamal A. A. Farahat; N. H.H. Salama; M. A. El-Bana; S. G. Arafa

25

Different Moisture Contents of Tempered Hull Barley and Hull-Less Barley Grains Prior to Milling 2. Effect on Physical and Sensory Properties of Bread Baked from these Barley Flours.

Volume 03, Issue 3, 2018, Page 77-90
A. S. Abdel-Gawad; M. K. E. Youssef; S. H. Abou-Elhawa; Asmaa M. Abdel-Rahman

First Page Previous Page 1 2 Next Page Last Page