EKB Journal Management System

1.

Effect of Using Oat and Yellow Maize Flour on Sensory and Physical Properties of Rusk Fingers

Volume 31, Issue 1, December 2024, Pages 2-15
ريهام رفعت عبد السميع

2.

Maximize benefit from wheat grain by-products to reduce imported wheat

Volume 49, Issue 2, December 2024, Pages 99-112
E., A. Abdel – Rahim

3.

دراسات كيميائية و تكنولوجية علي استبدال دقيق القمح بالطرطوفة في الكيك

Volume 3, Issue 6, November and December 2024, Pages 307-336
شريهان السيد محمد عبد الفتاح; نوال عباس السيد طاحون; أماني عبد الفتاح سالم

4.

Effect of Mixing Date Seed Powder with Wheat Flour on the Rheological Parameters, Nutrients, Bioactive Compounds Content, and Antioxidant Activity of the Egyptian Balady Bread

Volume 45, Issue 3, September 2024, Pages 455-477
Neveen Ismail; Yousif Abd Elasis Elhassaneen Elhassaneen; Heba Mostafa El Kholey

5.

Characteristics of Soft Cheese Fortified by Moringa oleifera and Mentha piperita Leaves

Volume 55, Issue 2, April 2024, Pages 55-67
Asmaa H. M. Moneeb; Raghda M.S. Moawad; Dina M. Osman

6.

Evaluation of Technological and Antihyperglycemic Effects of Pan Bread Enriched with Okra Pod Waste on Diabetic Male Rats

Volume 44, Issue 4, December 2023, Pages 691-708
Azza Sobaih Abdel-Ghany; Dalia A. Zaki

7.

Chemical and Nutritional Evaluation of Fortified Biscuit with Yellow Corn Flour as a Functional Food

Volume 29, Issue 1, December 2023, Pages 2-20
ياسمين سلامة; لمياء لطفي; إيمان يوسف; مرفت ابراهيم ابراهيم الدميري

8.

تقييم الخصائص التغذوية والحسية لبعض المخبوزات المدعمة بمسحوق أوراق نبات الشيكوريا

Volume 9, Issue 49, November and December 2023, Pages 641-670
نيفين احمد الوردانى

9.

Evaluation of Chemical, Microbiological and Sensorial Properties of Yoghurt Fortified with Aloe Vera Gel

Volume 43, Issue 3, September 2022, Pages 485-493
Rehab Elghzali Mohamed Al-Taif; Ibrahim Elsayed; Sameh Ali Awad; Aisha Mohamed Abdelmaksoud Alattar

10.

Production of Ras Cheese Analogue by Partially or Totally Substitution of Milk Fat with Palm Oil

Volume 43, Issue 2, April 2022, Pages 343-352
Reham Habliza; Abeer Abd Elhamid; Sherif Shamsia; Wafaa Salama; Sameh Awad

11.

Improving The Properties of The Egyptian Hard Cheese (Ras Type) with Adding Some Probiotic Lactobacillus spp. as Adjunct Cultures

Volume 53, Issue 1, March 2022, Pages 12-30
Mohamed A. Abd-Elmonem; Adel A. Tammam; Wahid I. El-Desoki; Abdel-Naser A. Zohri; Asmaa H. M. Moneeb

12.

تأثير قشور وعصير الرومان على الفئران المصابة بإرتفاع الکوليسترول

Volume 32, Issue 1, January 2022, Pages 122-141
طلعت سحلول; دينا البشوتي; نجلاء شنشن; سماح العريان

13.

Effect of Adding (Red Beet, Red Pepper and Peel Onion) Powder on Quality of Beef Burger during Freezing Storage

Volume 8, Issue 38, January 2022, Pages 409-429
منى حجازى اسماعيل محمد; محمود فرحان; أريج سلامه علي; رجاء احمد صديق

14.

استخدام دقيق الذرة ومساحيق الشيا والكينوا في تحضير منتجات خالية من الجلوتين لمرضى السلياك

Volume 7, العدد 32, January 2021, Pages 1855-1876
أريج سلامه علي; ريهام جاد الرب عبدالصبور; رجاء احمد صديق

15.

Utilization of Spirulina (Arthrospira Platensis) in The Production of Functional Biscuits and its Effect on Product Quality

Volume 41, OCTOBER- DECEMBER, December 2020, Pages 447-453
Hamid M. Ziena; Mahmoud A. Rozan; Heba E. Ghozlan

16.

النشاط الوقائي المحتمل لمسحوق أوراق الخرشوف على قرحة المعدة المستحثة باستخدام الکحول الأيثيلي في الفئران

Volume 6, Issue 26, January 2020, Pages 789-809
وفاء مصطفى; عبير خضر; مروة الشافعي

17.

دراسة التأثيرات الکيميائية والتغذوية والبيولوجية العلاجية لحب الرشاد (الثفاء) على فئران التجارب

Volume 29, Issue 3, July 2019, Pages 175-208
عادل أحمد; سحر الشافعى; إيمان عبد العال

18.

الخصائص الغذائية والمحتوى من المرکبات النشطة حيويا والتحاليل الريولوجية لدقيق بذور الکينوا: تطبيقات عمى الکيک

Volume 4, العدد 17 (الاقتصاد المنزلی), July 2018, Pages 1-14
أريج سلامة علي

19.

استخدام ثمار الحرنکش في التصنيع الغذائي

Volume 27, Issue 2, July 2017, Pages 91-114
ساره عواد

20.

Fatty Acids Composition and Oxidative Stability of Peanut and Sesame Oils with the Sensory Evaluation of Mayonnaise Prepared by Different Oils

Volume 47, 6-2, December 2016, Pages 460-472

21.

Utilization of Wastes Resulted From Juice Production in the Fortification of Some Bakery Products for the Protection of Cardiovascular Diseases

Volume 37, October-December, December 2016, Pages 851-866
Neveen A. El-wardrdany

22.

Assessment of Proximate Chemical Composition and Nutritional Status of Wheat Biscuits Fortified with Oat Powder

Volume 47, Issue 5, October 2016, Pages 83-94

23.

إعداد عجة نباتية من خلطات غير تقليدية

Volume 25, Issue 3, July 2015, Pages 117-131
جادو جادو; عبد المنعم حشيش; عمر مسعود