EKB Journal Management System
Keywords = الترکيب الکيميائي
Number of Articles: 24

1

Chemical Composition and Microbiological Quality of Camel Milk

Volume 53, Issue 4, October 2022, Page 1-11
Hanan A. Ahmed; Ali M. Abd El-Rahim; Mohamed A. Mohran; Nour El- Hoda H. Mahmoud; ELhagag A. Hassan

2

. تأثير استخدام بعض مستويات من مسحوق الزعتر والبردقوش على مرضى السمنة

Volume 8, Issue 42, September 2022, Page 1025-1046
عبير علي توفيق أحمد; سعاد محمد; هند محمد علي; رندا أحمد الزهني

3

Chemical Composition, Bioactive and Phenolic Compounds in three Varieties of Annona Fruit Grown in Egypt

Volume 43, Issue 2, April 2022, Page 199-209
Mohamed Mosaad Zayed; Mahmoud A. Rozan; Hamid M. Ziena

4

الترکيب الکيميائي ونشاط مضادات الأکسدة والخصائص الريولوجية والحسية للخبز المدعم بدقيق الشيا والکينوا

Volume 2022, Issue 66, April 2022, Page 1329-1355
تسبى محمد رشاد لطفى; استير فيکتور عبد النور; أسماء خالد شفيق

5

التأثير العلاجي لحرير الذرة على الفئران المصابة بحصوات الکلي

Volume 8, Issue 38, January 2022, Page 863-885
غادة مسعد الصعيدي; طلعت محمد سحلول; فاتن أحمد کامل محمود إسماعيل إسماعيل

6

Effect of Using Probiotic Bacteria as Adjunct Culture in Domiati Cheese Making

Volume 52, Issue 3, September 2021, Page 48-58
Asmaa H. M. Moneeb; Yaser M. A. El-Derwy

7

تأثير استهلاک بعض مشروبات القهوة سريعة التحضير على المستضد السرطاني الجنيني والهرمونات الجنسية لفئران التجارب .

Volume 6, العدد 31, November 2020, Page 525-543
اسامة السيد مصطفى; امانى احمد عبدالعزيز; مها مهدى عدلى محمد

8

اضطرابات الکبد التي يسببها البنزوبيرين في الفئران: الآثار الوقائية المحتملة لأوراق التوت (Morus alba L.)

Volume 6, Issue 28, May 2020, Page 769-798
إيمان بدوى محمد محرم محرم; سارة أحمد سيد أحمد أحمد

9

The Influence of Adding Turnip Roots (Brassica rapa var. rapa L.) Powder on The Antioxidant Activity and Acrylamide Content in some Fried Foods

Volume 40, OCTOBER- DECEMBER, December 2019, Page 717-730
Marwa, Z. Mahfouz; Asteer V. Abd-Elnoor; Ragwa I. Abd El-Razek

10

Fortification of Cake with Sweet Potato and Beetroot Flour as Natural Antioxidant During Storage

Volume 40, OCTOBER- DECEMBER, December 2019, Page 754-766
Rasha M. Nagib; Nahla S. Zidan

11

التقييم الحسي والغذائي و للبسکويت المحضر باستخدام مسحوق نوى التمر وبذور الزيتون

Volume 14, تخصص الاقتصاد المنزلی / تخصص التربیة الفنیة/ تخصص مناهج وطرق تدریس, December 2019, Page 322-339
نهلة صلاح زيدان; ريهام رفعت عبد السميع

12

دارسة مقارنة على القيمة الغذائية لبيض السمان وبيض الدجاج

Volume 5, العدد 22 اقتصاد (تغذیة), May 2019, Page 39-56
مصطفى أحمد علي عوض الله

13

Nutritious Biscuits for Celiac Patients: Effect of Different Cereals and Legumes Blends

Volume 40, APRIL- JUNE, April 2019, Page 340-346
Hamid M. Ziena; Shrief M. Shamsia; Saad A. Mahgoub; Mohamed A. Emara

14

Utilization of Red Carrot Roots) Daucus carota L.( By-products As A Source of Natural Pigments

Volume 50, Issue 1, March 2019, Page 50-61
H.K. H. Megali; Soumia M.I. Darwish; H. I. Abedel-Hakim; M. A. Abd-EL-Rahman

15

الخصائص الغذائية والمحتوى من المرکبات النشطة حيويا والتحاليل الريولوجية لدقيق بذور الکينوا: تطبيقات عمى الکيک

Volume 4, العدد 17 (الاقتصاد المنزلی), July 2018, Page 1-14
أريج سلامة علي

16

Effect of Irrigation with Shallow Ground Water Salinity and Nitrogen Fertilization on Four Wheat Genotypes

Volume 48, 5-2, November 2017, Page 215-230
H. G. Hassanien; M. Abd El-Razek; M. H. El-Sayed; A. Talaat

17

Effect of Gamma Irradiation on Quality and Composition of Sakkoty Date Fruits (Phoenix dactylifera L.) During Storage

Volume 48, 1-1, February 2017, Page 80-97

18

الأنشطة المضادة للأکسدةوالمضادة للبکتيريا لهامبورجراللحم البقري باستخدام مسحوق قشرثمارالکيوي

Volume 27, Issue 1, January 2017, Page 31-54
دعاء النساج; وفاء رفعت

19

Nutritional Value of Farmed and Wild Quail Meats

Volume 47, 6-1, December 2016, Page 58-71

20

دراسة بعض الخصائص الفيزيائية، الترکيب الکيميائي وغش حليب الابقار من مراکز تجميع الحليب بمدينة طرابلس ليبيا

Volume 6, Issue 1, 2016, Page 41-47
على حسون; کمال عبدالرازق

21

Impact of some Treatments on Sugarbeet Powdery Mildew

Volume 47, 6-1, December 2016, Page 100-116

22

Effect of some Treatments on Chemical Composition and Quality Properties of Saidy Date Fruit (Phoenix dactylifera L.) During Storage

Volume 47, Issue 5, October 2016, Page 107-124

23

Assessment of Proximate Chemical Composition and Nutritional Status of Wheat Biscuits Fortified with Oat Powder

Volume 47, Issue 5, October 2016, Page 83-94

24

Assessment of the Effect of Liquid Smokes on the Chemical Composi-tion and Quality Attributes of Fish Balls During Chilled Storage

Volume 46, Issue 4, August 2015, Page 50-64